Over mij

Het is voor ons belangrijk om goede gedachten te hebben, want wij worden wat we denken. 

Boeddha

 

Dag! Ik ben Fyke van Amerongen. Inmiddels al ongeveer 20 jaar coach. Met heel veel plezier. Ook ik heb keuzes gemaakt in mijn loopbaan. Soms bewust. Soms onbewust. Soms rationeel. Soms op gevoel.

Wanneer ik ‘door mijn oogharen’ terugkijk op mijn loopbaan, weet ik eigenlijk nog precies de momenten te noemen die belangrijk waren voor het verloop er van.

Na mijn middelbare school wist ik wat mijn vader deed, wat mijn moeder deed, maar het begrip ‘werk’ was  ver weg. En een studie dus ook. ‘Iets’ met talen aan de Hanzehogeschool in Groningen. Die keuze klopte, zo ongeveer, maar tijdens mijn opleiding  heb ik deze  keuze verfijnd tot de afstudeerrichting Communicatie. Met dit diploma op zak, kon ik in mijn eerste echte baan bij een Cultureel Organisatie Bureau de publiciteit verzorgen.

Mijn ‘tweede liefde’ werd me duidelijk: cultuur. Ik ging weer terug naar school, om precies te zijn koos ik voor de opleiding Culturele Bedrijfsvoering aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam en verdiepte mij in de inspirerende en boeiende wereld van de kunsten. De bedrijfsvoering daarvan dan.

Ik streek neer in Flevoland, de Noordoostpolder. Niet zozeer een loopbaankeuze, maar zoals dat gaat met keuzes in het leven, wél één met een grote invloed op de ‘volgende stap’. Vanuit de culturele sector, wilde ik als intercedent bij een uitzendbureau, wat zakelijker worden. In het contact met bedrijven enorm leerzaam, in het contact met de uitzendkrachten werd mijn derde liefde me duidelijk. De mens in beweging en ontwikkeling. De start van mijn loopbaan als coach.

Ik  heb inmiddels diverse opleidingen binnen het vakgebied van coaching gevolgd. Ik ben loopbaancoach, kunstzinnig coach, teamcoach. En als ik die ‘blik door mijn oogharen’ weer even terugpak, weet ik dat al die ogenschijnlijk losstaande keuzes mij uiteindelijk brengen waar ik wil zijn. En dat ik deze keuzes, bewust/onbewust, rationeel of op gevoel, blijf maken. Omdat ik wil leren, iets wil betekenen. Met de goede gedachten, want we worden wat we denken.

Fyke