Team.ontwikkeling.

“Een avond waarop iedereen het eens is, is een verloren avond”

Albert Einstein


Herken je dat? Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat maakt samenwerken zo boeiend!

Wél is het belangrijk een gezamenlijk en gelijk perspectief te hebben om succesvol te kunnen opereren in een team. Door een positieve benadering, door open, eerlijk en constructief te communiceren kan een team zich ontwikkelen tot een optimaal functionerende eenheid.

Teamontwikkeling krijgt vorm door eerst te verkennen en te waarderen wat er is. Wat gaat er goed en wat kunnen we verbeteren. In samenspraak met de opdrachtgever en het team formuleren we het uitgangspunt en de gewenste richting waarin het team zich kan ontwikkelen.

Een traject voor teamontwikkeling start met een teamscan waarin de teamleden kunnen aangeven hoe ze het functioneren van hun team ervaren. Is er gedoe? Waar komt dat gedoe vandaan?

Vanuit de teamscan kunnen we bepalen waar het team behoefte aan heeft en gaan we aan de slag met thema’s z0als bijvoorbeeld communicatie, feedback, doelen, taken, veiligheid, vertrouwen en energie.

De vorm en uitvoering van het proces van teamontwikkeling wordt altijd op maat gemaakt. Perspectief is hierin het sleutelwoord.